New in #6: Afrodita, Catrice, Rimmel, Essence

February 26, 2017

En lep pozdrav! :)

Kar čudno mi je, ker sem v zadnji objavi pred dobrim mesecem oznanila, da se vračam k rednemu bloganju, potem pa spet nekaj časa nič ni bilo od mene. Ni me še izučilo, da dajanje obljub o stvareh, za katere nisem 1000%, ni najboljše. Od zadnje objave se je ogromno zgodilo. V sredini januarja sem se redno zaposlila - jupi! To me navdaja z ogromnim veseljem, saj sem svojo prvo pravo službo dobila kar hitro po zaključku študija. S službo je prišlo zelo malo prostega časa in predvsem zelo malo časa, ko sem doma ob primerni svetlobi za slikanje. Kar en mesec je trajalo, da sem se uspela organizirati in na sobotno dopoldne poslikati nekaj materiala za blog objave. Računam na to, da se bom v prihodnje poboljšala in bolje organizirala. Res mi je velik cilj, da objavljam tedensko in ne mesečno. *crossing fingers*

Dovolj 'nakladanja', pa poglejmo kateri so izdelki, ki sem jih kupila v zadnjem času. Ni jih veliko, saj zadnje mesece res ne zapravljam za kozmetiko. Trudim se kupiti samo izdelke, ki jih res potrebujem. Ne maram kopičenja zalog. Tudi ličim se precej manj kot pretekla leta, saj ob šestih zjutraj res nimam volje za ustvarjanje s senčili. Ker se vsak dan držim preprostega 15-minutnega ličenja, res ne potrebujem ogromno izdelkov. 



Afrodita kreme za roke so moje najljubše. Letos sem eno arganovo že porabila, ti dve pa sem kupila v DM-u v obdobju akcije, ko so ponujali 1 + 1 gratis. Tako sem dobila dve kremi za ceno nekaj nad 2€ - super ugodno! Izbrala sem vonja Cotton & silk ter Grapes - oba sta mi noro všeč! Ubistvu sta mi tako všeč, da imam doma še gela za tuširanje v obeh vonjih. O grozdni verziji sem že govorila v prejšnji blog objavi. Te kreme so mi všeč, ker se hitro vpijejo v kožo in za seboj ne pustijo lepljivega občutka. 


S pilingi imam kar zoprno izkušnjo. Najprej sem si kupila Balein Ezym peeling, za katerega sem šele doma opazila, da ga je potrebno uporabljati kot masko. To je bil že prvi minus, saj sem zelo nepotrpežljiva za takšno čakanje, še za uporabo mask sem precej lena, priznam. Cena je ugodna, okrog 2€. Ni mi bil všeč. Navajena sem na klasične pilinge z grobimi delci, ob uporabi katerih imam res občutek očiščene kože. Tale encimski piling me ni navdušil, saj po njegovi uporabi nisem opazila popolnoma nobene spremembe na koži. Uporabila sem ga trikrat, nato pa ga razočarana vrgla v smeti. 

Za tem sem se odločila za nakup Afroditinega Clean phase kremnega pilinga z marelico. Prodaja se po ceni 5,59€, ki se mi zdi ugodna, glede na to, da mi bo ta izdelek zdržal zelo dolgo časa. Ob prvi uporabi sem bila navdušena. Vsebuje majhne grobe delce, ki kožo nežno očistijo in pustijo gladek in čist občutek. Sicer imam suho kožo, zato piling uporabljam zmerno. Ta mi kože ni dodatno izsušil, zato me je popolnoma prepričal. Uporabim ga približno enkrat tedensko. 


Zanimiva kombinacija izdelkov na sliki. :) Lak je popolnega nude rožnatega odtenka za mojo polt, iz Catrice Pure french linije, v odtenku '02 Apricouture on the frenchwalk'. Zadnje čase največ posegam po nude odtenkih lakov, še sama ne vem zakaj. Ta mi je všeč, ker sta dva sloja dovolj za lepo prekrivnost, pa še precej hitro se posuši. Obstojen je nekje 3 - 4 dni, z uporabo Trend it up gel nadlaka. 

Labello med repair je zadnje čase moj najljubši balzam za ustnice, saj z redno uporabo res prepreči izsušenost. Moja grda navada je grizenje ustnic in ob kakšnem hudem primeru mi ta balzam v dveh, treh dneh pomaga popraviti nastalo škodo. Skoraj vedno ga uporabim tudi kot podlago pod šminkami, predvsem v mat odtenkih. Stane približno 3€. 

Essence smoothing lip peeling je zame novo odkritje, čeprav je na policah trgovin že nekaj časa. Stane malo manj kot 3€. Je oblike balzama in ob uporabi se čuti majhne delce, ki odstranijo odmrlo kožo na ustnicah. Za tem pa na ustnicah pusti hranilen občutek, saj vsebuje arganovo olje. Uporabim ga skoraj vsako jutro, pred začetkom ličenja. Pustim ga na ustnicah do nanosa šminke, ko ga samo obrišem stran z robčkom. Všeč mi je in verjamem, da naredi razliko. 


Essence camouflage 2 in 1 powder & make-up puder v prahu v odtenku 10 Ivory beige je od dneva nakupa stalnica v moji kozmetični torbici, ki jo imam vselej s sabo. Odkar sem vsakodnevno v službi, se ličim ob šestih zjutraj, kar pomeni, da mora moj makeup zdržati zelo dolgo (12 - 16 ur). Za lep izgled kože je nujno, da jo vsaj enkrat dnevno matiram. Ta puder je za to popoln, saj lepo zmatira kožo, brez težkega občutka in 'cakey' videza. Všeč mi je, ker poleg tega doda še rahlo prekrivnost. Embalaža vsebuje ogledalo, kar je velik dodaten plus! Cena pudra je nekaj manj kot 4€. 

Catrice prime and fine pore refining anti-shine base je primer, ki sem ga kupila v upanju, da bo podaljšal lep izgled in obstojnost tekoče podlage. Do sedaj sem ga uporabila dvakrat, in obakrat sem opazila razliko. Vsakodnevno uporabljam Bourjois Healthy mix podlago, ki je bolj naravnega in rahlo sijočega finiša, kar na koži izgleda zelo lepo, vendar žal na meni ne zdrži 12 do 16 ur. Predvsem na nosu in bradi se začnem po približno šestih urah precej svetiti. Opazila sem, da z uporabo tega primerja traja približno tri do štiri ure več, preden se mi koža zasveti. Po preteku tega časa kožo zmatiram s pudrom, o katerem sem pisala v prejšnjem odstavku. Ta kombinacija pa potem zdrži do konca dneva. Definitivno sem zadovoljna z nakupom. Cena primerja je 4,69€. 

Tekoči puder Rimmel Match perfection v odtenku 103 True ivory sem kupila, ker sem po dolgotrajni uporabi klasike, Bourjois healthy mix pudra, želela preizkusiti nekaj novega. V DM-u je trenutno dostopen po zelo ugodni ceni, 5,99€. Všeč mi je, ker je zelo lahek na koži in primeren za vsakodnevno uporabo. Nudi srednjo prekrivnost, kar meni čisto zadošča. Glede obstojnosti je primerljiv s Healthy mixom, po nekaj urah nošenja ga moram 'popraviti' s pudrom v prahu, potem pa zdrži do konca dneva. Nisem še 100% prepričana, če je ta odtenek idealen zame, ker se mi zdi, kot da kakšen dan kar malo oksidira - v to se moram še prepričati. 



Čudovita Catrice paletka iz omejene kolekcije 'Kaviar gauche' v verziji C01 Iris sauvage, ki je bila na slovenskih policah drogerij dostopna nekaj mesecev nazaj. Takrat sem jo občudovala, vendar me ni dokončno premamila, saj imam v zbirki že kar lepo število paletk s senčili. Pred kratkim pa sem jo opazila v DM-u, v košarici z ličili z znižano ceno (pretekle kolekcije, poškodovana embalaža ipd.), za 1,99€, kar se mi zdi zelo ugodno! Tokrat pa me je dokončno prepričala. Odtenki so kot nalašč za vsakodnevni makeup. Zaenkrat senčil še nisem uspela preizkusiti, zato o kvaliteti ne morem podati komentarja. Žametna embalaža je edinstvena in božanska!


Catrice maskari: (leva) Prêt-à-Volume Smokey velvet black, ter Glam & Doll Sculpt & Volume (desna). Obe se prodajata po ceni tik pod 5€. Maskari sta mi zelo všeč, uporabljam jih vsakodnevno. Najbolje delujeta v kombinaciji. Prva maskara naredi trepalnice zelo črne in jim doda volumen, druga pa jih razčeše in še malo podaljša. Skupaj mi ustvarita dramatičen videz, kar mi je všeč. Za skupno ceno okrog 10€ se mi zdita super in sta obvezni v moji enostavni vsakodnevni makeup rutini. Čez dan se mi ne odtisneta pod oči, kar je zame velik plus, saj se mi to zgodi pri marsikateri maskari. Priporočam!

Imate izkušnje s katerim od omenjenih izdelkov, ali si katerega mogoče želite preizkusiti?

Hvala za branje!
xo Linda

You Might Also Like

3 komentarji

  1. Te kremce od Afrodite so super :).
    Mam tudi jaz to maskaro in res lepo loči trepalnice in poudari vsako posebaj. :)
    Pa čestitam za službo! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maskara je res ena boljših, kar jih Catrice ponuja. :)
      Pa hvala za čestitke! :)

      Delete
  2. Uh same super zadeve si kupila :)

    Kreme za roke so super, lip balmov pa itak ni nikoli preveč :)

    Čestitke, srečnica!

    ReplyDelete

Thank you for all your comments! :)